2 Nisan 2013 Salı

2.Dünya "Piramitler"


Mısır piramitleri binlerce yıl önce yapılmış eşsiz yapılardır. Günümüzde hala sırları tam anlamıyla açığa çıkarılamamıştır.Ancak bunlardan biri var ki içlerinde en büyüğü “Keops Piramidi”. Bu piramidin içerisinde yaşanan ilginç olaylar ise hayret verici! Sizlere bu ilginç olayları paylaşmaya çalışacağım.Ancak bunları tek bir yazıyla anlatmanın zor ve sıkıcı olduğunu düşündüm ve bu yazıları parçalara ayırdım ve ilk yazımla karşınızdayım!

Keops Piramidi’nin yapımında tanesi 20 ton olan yüzlerce taş kalıplar kullanıldı.Ancak bu taşlar piramidin yanından değil kilometrelerce uzaktan çıkartılmıştır.Bir düşünün binlerce yıl önce 20 tonluk taş kalıpları kilometrelerce nasıl taşınır?İşte bu sorunun yanıtı hala bulunamadı.Yapıldığında 146.58 metre olan bu binanın zirvesine 20 tonluk taş kalıplar nasıl oldu da taşındı cevabı kesin olarak bulunamayan bir diğer soru.20 tonluk taş kalıplardan oluşan yapı 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmış.


Mısır piramitleri kimin adına yapıldıysa onun mumyasının bulunduğu odaya yılda 2 defa güneş girer.Güneşin girdiği günler rastgele değil firavunun doğduğu ve tahta çıktı günlerdir. Binlerce yıl önce yapılan bu yapılarda bu özelliklerin bulunması hayret verici değil mi?

Devam edecek…

0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.