6 Temmuz 2013 Cumartesi

Türkiye'de En Çok Ziyaret Edilen Siteler

Türkiye'de en çok hangi siteler ziyaret ediliyor merak ettiniz mi?Yazımın konusunu başlıkta da belirttiğim gibi bu yazımda Türk insanının internette en çok hangi siteleri ziyaret ettiğine bakacağız.


Öncelikle verilere göz attığım Alexa hakkında biraz bilgi vereyim.Alexa, dünyada bulunan tüm internet sitelerini analiz eden bir analiz aracıdır.Bu kısa bilginin Alexa hakkında yeterli bir açıklama olduğunu düşünüyorum.

Gelelim Türk insanının en çok hangi siteyi ziyaret ettiğine...
Birinci sırada herkesin tahmin edebileceği gibi Facebook var.Günümüzde neredeyse herkesin Facebook hesabı var.Hatta bazılarının birden fazla hesabı var.Ülkemizdeki genç nüfusun fazlalığını da dikkate aldığımızda bu sonuç eminim kimseyi şaşırtmamıştır.
İkinci sırada Google'ın Türkiye sitesi (google.com.tr) var.E tabii bu da kimseyi şaşırtmamıştır.Bir şey aklımıza takılsa hemen Google'da arama yapıyoruz.Ancak son zamanlarda bazı arama motorlarının da kullanımı ülkemizde artıyor.Ama onların Google'ı geçmesi için önlerinde daha yol var sanırım.
Üçüncü sırada Google'a ait olan video sitesi YouTube var.Bir zamanlar ülkemizde erişime engellenmiş olsa da Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteler arasında üçüncü sırada yer alıyor.
Dördüncü sırada Google var.Diyeceksiniz ki hani ikinci sıradaydı?Hemen yanıtlayayım.Google,her ülke için ayrı alan adına sahip.Türkiye için google.com.tr,Almanya için google.de,Azerbaycan için google.az gibi... Dördüncü sırada yer alan Google sitesi ise google.com.
Beşinci sırada Facebook'un en büyük rakibi olarak gördüğüm Twitter var.Günde milyonlarca "tweet"in atıldığı (ciklendiği) Twitter,ülkemizde en çok ziyaret edilen beşinci internet sitesi.
Altıncı sırada ülkemizde köklü bir gazete olan Milliyet Gazetesi'nin internet sitesi var.
Yedinci sırada yine ülkemizde köklü bir gazete olan Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesi var.
Sekizinci sırada bir zamanların kuşkusuz en çok kullanılan mesajlaşma ağı günümüzde ise Skype ile birleşen MSN'in internet sitesi Windows Live var.
Dokuzuncu sırada araba almadan önce mutlaka ziyaret edilmesi gereken sitelerden biri olan Sahibinden.Com var.
Onuncu sırada blogumuzun barındırıcısı Blogger var.

İlk on sıralamasına baktığımızda ülkemizin en çok Google'ın sahibi olduğu siteleri ziyaret ettiğini görüyoruz.Bunların başında Google Arama Motoru geliyor.Bunun yanında YouTube ve Blogger da Google'ın sahibi olduğu en çok ziyaret edilen diğer siteler.
Yine ilk on sıralamasına baktığımızda Türk insanının sosyal medyayı sık sık kullandığını da görmekteyiz.Bunun en iyi örneği kuşkusuz birinci sırada yer alan Facebook.

İlk on arasına giremeyen ancak ülkemizde en çok ziyaret edilen diğer siteler şu şekilde devam ediyor:
Onbirinci sırada Mynet yer alıyor.
Onikinci sırada Haber7.Com
Onüçüncu sırada Türkiye'de şüphesiz Google'ın en büyük rakibi Yandex yer alıyor.Yandex,son zamanlarda yaptığı tanıtımlarla sıkça kendinden bahsettiriyor.
Ondördüncü sırada EnSonHaber.Com
Onbeşinci sırada HaberTürk yer alıyor.
Onaltıncı sırada araştırma yapan birinin ilk olarak baktığı kimi zaman yanlış bilgilerin olduğu Wikipedia yer alıyor.
Onyedinci sırada SporX yer alıyor.Ülkemizde sporla ilgilenen kişilerin uğrak yeri olduğu açık.
Onsekizinci sırada sözlük aleminden bir site yer alıyor.Ekşi Sözlük, Alexa'nın istatistiklerine göre Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen sözlük sitesi.
Ondokuzuncu sırada başta öğrencilerin ve eğitim dünyasında yer alan kişilerin ziyaret ettiği Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi var.
Yirminci sırada Alexa istatistiklerine göre Türkiye'de sanal alışverişin zirvesinde oturan GittiGidiyor var.
Yirmibirinci sırada en çok teknoloji severlerin ziyaret ettiği DonanımHaber var.
Yirmiikinci sırada kendilerini Google'ın fanı olarak tanıtan R10.com var.
Yirmiüçüncü sırada sosyal ağ ve blog sitesi olan Tumblr var.
Yirmidördüncü sırada ülkemizde köklü bir geçmişe sahip olan Sabah Gazetesi'nin internet sitesi var.
Yirmibeşinci sırada Samanyolu Medya Grubu'nun Haber sitesi SamanyoluHaber.com yer alıyor.

Liste böyle uzayıp gidiyor...Listeye baktığımızda 9 adet haber sitesi,3 adet sosyal ağ sitesi,4 adet Google'ın sahip olduğu internet siteleri,2 adet arama motoru (google.com.tr ile google.com bir sayıldı.) siteleri yer alıyor.

Başka yazılarımda görüşmek dileğiyle...


0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.