20 Mart 2013 Çarşamba

Dünyanın En Uzun Köprüsü "Qingdao Haiwan"

Qingdao Haiwan Çin Halk Cumhuriyeti'nde bulunan bir köprünün adı.Yalnız bu köprüyü diğer köprülerden ayıran bir özelliği var ki bu ona dünyanın en uzun köprüsü unvanını veriyor.
Köprünün yapımı sadece 4 yıl gibi kısa bir zamanda bitti.Köprü tam 42.58 kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğe sahip ve tam 5 bin ayak üzerinde duruyor.Köprü 2 ayrı işçi grubunun 4 yıl süren çalışmasıyla bitti.Köprü doğal afetlere de dayanıklı inşa edildi.Öyle ki köprü 8 büyüklüğündeki depreme dayanabiliyor.
 Köprünün yapımında toplam 450 bin ton ağırlında çelik kullanıldı.Bu da Eyfel Kulesi'nden 65 tane daha yapılabilir anlamına geliyor.Ayrıca köprüde 2.3 metreküp beton döküldü.Köprüyü dünyadaki diğer ünlü binalarla karşılaştırırsak Londra'da bulunan Tower Bridge'ten 174 kat , İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden 30 kat daha büyük.
 Köprünün yapımında 1,5 milyar Dolar harcandı.



0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.