5 Mayıs 2013 Pazar

4 Kişilik Ülke!

Dünyanın en küçük ülkesi nedir diye sorsanız bir çok kişi "Vatikan" cevabını verecektir.Ancak bu cevap doğru değil.


İngiltere'nin 10 kilometre açığında bulunan Sealand adında bir ülke var.Ancak toprak parçası diyebileceğimiz bir toprağı yok.Ülke 2 beton sütun üzerine kurulu ve burada 4 kişi yaşıyor.

Ülkenin tarihi 2. Dünya Savaşı'na kadar gidiyor.Bu platform ülkesi ilk olarak 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın hava saldırılarını önlemek için işa edilmiştir.Daha sonra İngilitere ordusunda görev yapan binbaşı Roy Bates ve ailesi 1967 yılında bu platforma yerleşir ve bağımsızlığını ilan eder.İngiliz ordusu platform adayı Bates'den almak için askeri operasyon bile düzenler.Ancak Bates savunmaya geçer ve bu savunmasında da başarılı olur.Operasyondan 1 yıl sonra Bates'i adadan atmak için dava açılır.İngiltere'de görülen davada İngiliz hakim, platformun İngiltere'den 10 km açıkta ve uluslararası denizde bulunduğu gerekçesiyle İnglitere'yi haksız bulur.Bundan sonra Sealand artık bir devlet olma yolunda ilerler.Kendisine ait bayrak ve milli marş hatta para bile basılır.Ancak ülkede oluşan ekonomik  krizden midir bilinmez ülke 2007 yılında £ 10 000 000'ne   satılığa çıkarılır fakat kimse almaz.Satış işleminin başarısız olmasından sonra ülkede ekonomik kalkınma için projeler yapılır.Ülke,Sealand Online Casino adında bir proje geliştirir.Bu proje ile ülke ekonomik alanda gelişmeyi planlamıştır.

Ülkenin kurucusu Roy Bates 2012 yılında hayatını kaybetmiştir.Devletin başına ise oğlu Michael Bates geçmiştir.Ülkenin hukuki statüsü tam olarak olmasa bile günümüzde hala İngiltere'den bağımsız olarak hareket eder.


0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.