24 Ocak 2013 Perşembe

Dikkat Eviniz Dönüyor!

Yaşadığınız bina 360 derece dönse ne hissederdiniz?Size bunun mümkün olabileceğini söyleseler inanır mıydınız? Hemen karar vermeyin bence!

 Dubai'de yapılacak olan resimde gördüğünüz "Dinamik Kule" adını taşıyan dünyanın ilk hareketli bir başka deyişle kendi etrafında dönen binası.

 Peki Nasıl?
Bina 80 katlı ve her katta prefabrik konutlardan oluşuyor. Bu konutlar birbirinden bağımsız bir şekilde hareket ediyorlar.Konutlar 420 metre yüksekliğinde ve bir ses komutuyla merkez kolon etrafında 360 derece dönüyor. Bu dönüşün yapılması için katlar arasında bulunan 79 rüzgar türbinin ürettiği enerji kullanılacak.Bu türbinler o kadar fazla enerji üretebiliyorlar ki binanın tüm enerji ihtiyacı bunlardan sağlanabilecek ve dışarıya gereksinim duymayacak.Eğer bu konutlardan bir tane almak istiyorsanız 3 milyon 700 bin dolar ila 36 milyon dolar arasında parayı gözden çıkartmanız gerekiyor.Binanın toplam maliyeti ise 700 milyon dolar olması tahmin ediliyor.

0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.