10 Nisan 2013 Çarşamba

2. Dünya "Piramitler" -3



İlginç bilgiler edindiğimiz yazı dizimizin 3. ve son bölümüyle karşınızdayım!

Sizce piramitler rastgele seçilen bir yere mi yapılmışlardır?Bence bu kadar özelliği bulunan yapıların rastgele bir yere yapılmasını anormal olacağını düşünen “mimarlar” toplamış,çarpmış, bölmüş ve işi matematiğine uydurmuş.Şöyle ki: Keops Piramidi ile Dünya’nın merkezine olan uzaklığı, Kuzey Kutbu’yla arasındaki uzaklığına eşit.

Bugün belki de birçok öğrencinin sorunlu dersleri arasında Geometri vardır.Yine bu “mimarlar” üşenmemiş toplamış,çarpmış, bölmüş ve aşağıdaki geometrik değerleri bulmuşlardır.

1)      Keops Piramidi’nin taban yüzeyini,piramit anıtına böldüğünüzde 3,14 sayısını bulacaksınız.Bu da “pi sayısı” olarak ifade edilen sayıya eşittir.
2)      Gize’de bulunan üç piramidin aralarında oluşan üçgenin kenarlarının birbirine oranı 3-4-5’tir.Bu oran hatırlayacağınız gibi Pisagor Üçgeni’nin oranlarına eşittir.
3)      Piramidin yüksekliği ile piramidin çevresi arasındaki oran bir dairenin yarıçapıyla çevresi oranına eşittir.

Bunun yanında Keops Piramidi’nin dört yüzeyinin yüz ölçüleri toplamı piramidin yüksekliğine denk gelmektedir.Ayrıca Keops Piramidi kara kütlesinin merkezinde yer almaktadır ve Nil Deltası’nı iki eşit parçaya bölmektedir.

Binlerce yıl önce tahmin edebileceğiniz gibi kol saati veya duvar saati diye bir şey yoktu.Bu kadar özellikli yapılar inşa eden Mısırlılar bunu atlamış olamazlar değil mi?Piramitleri inşa eden “mimarlar” piramitleri çok işlevli hale dönüştürmüşlerdir.Hatırlayalım; piramitler su arıtımında kullanılabiliyor,yazları serin kışları sıcak oluyordu.Bu özellikler  mimarlara az geliyor olacak ki buna bir yenisini eklemişler ve piramitleri saat olarak kullanmışlardır.Güneş sayesinde tabii ki de.

Sizlere piramitlerle ilgili birkaç bilgi sundum.Bunlar gibi daha ilginç bilgiler de mevcut.Onları da dileyenler araştırıp bilgilerine bilgi katabilirler.Ancak unutulmamalıdır ki bu yapıların sırları hala tam olarak çözülememiştir.Kısıtlı şartlar altında bu kadar özelliklere sahip dev bir yapı inşa etmek kolay bir iş olmamalıdır değil mi?

Gelecek yazılarımda görüşmek dileği ile kendinize iyi bakın!

2.Dünya "Piramitler" -2'yi Okumak İçin Tıklayın!



0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.