7 Ağustos 2013 Çarşamba

Sultanın Vedası

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik.Artık Ramazana veda vakti...

İlk kez oruç tutanlar,orucun ne olduğunu anlamaya çalışanlar tabii ki bu yıl da vardı.Heyecanla başladığımız Ramazana bugün son iftarla veda ediyoruz.Dün gece son teravih ve son sahurla bir çok kişi hüzün sarmıştır diye tahmin ediyorum.Ancak bu hüzün fazla sürmeyecek.Çünkü yarın BAYRAM!..

Ramazan ayının son günleri Ramazan bayramının da habercisi oluyor.Sokaklar bayram alışverişine çıkanlarla dolup taşıyor.Aslında Ramazan ayının başlamasıyla mutluluk bugünlerde daha da artıyor. Büyükler harçlıkları veya şekerleri hazırlamaya başlamıştır umarım.Çünkü çocuklar bu bayram da elinizi öpmek ve harçlık,şeker almak için kapınızı çalacaktır diye ümit ediyorum. E bayramları bayram yapan da bu değil mi zaten?Gün geçtikçe sanallaşan çocukları bir nebze sosyalleştirmek için de bir fırsat değil mi?

Bayram namazının kılınmasıyla birlikte başlayacak mutluluk 3 gün boyunca devam edecek.Bayram için yolculuklar çoktan başlamış,otobüslerde,uçaklarda,trenlerde yer bulamayanları telaşlar sarmış durumda! Hemen uyarımızı da yapalım.Yolculuğa çıkacak olan şoförlerin trafik kurallarına uymalılar ve hız yapmamalılar.Yolculuk boyunca dikkatli olmaları ve uykulu yola çıkmamalarını söylemeye bile gerek yok sanırım.Bayramın sevincine gölge düşüren kaza haberlerini maalesef her bayram görüyoruz.Umarım bu bayram böyle haberlerle karşılaşmayız.

Bayram herkese bayram değil maalesef...Zor durumda olanların da elinden tutmamız,bayram coşkusunu birlikte yaşamamız gerekiyor.Huzur evlerinde çocuklarını,torunlarını bekleyenleri de unutmamak gerekiyor. Eğer fırsatımız varsa huzur evlerini de ziyaret etmeli,onların da hayır dualarını almalıyız.

Son olarak inşallah Allah herkese bugünleri tekrar görmeyi nasip eder.Bayram coşkunuz hiç bitmesin!Görüşmek üzere kendinize iyi bakın.Ramazan Bayramını Mübarek Olsun!





0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.