3 Ağustos 2014 Pazar

Facebook'tan Ücretsiz İnternet Projesi

Facebook'un kurucusu ve hali hazırdaki CEO'su Mark Zuckerberg,Barselona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde "bir gün internet bedava olacak" demişti. Görünüşe göre Zuckerberg bu öngörüsünü hayata geçirdi.

İnternet artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri. Bir çok insan internete giriyor, internet üzerinden milyonlarca işlem yapılıyor. Internet.org'a göre dünyanın üçte ikisinde internet bağlantısı yok. İnterneti oradaki insanlarla da tanıştırmak isteyen ortaklığın amacı internet bağlantısının olmadığı dünyanın üçte ikisine internet hizmeti sağlamak.

Ücretsiz internet projesinin ilk adımı şubat ayında Barselona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in bir sözüyle atılmıştı. Zuckerberg Dünya Mobil Kongresi'nde "bir gün internet bedava olacak" demişti. Zuckerberg bu öngörüsünü hayata geçirdi. Facebook'un önderliğinde kurulan ortaklık sonucunda ortaya internet.org sitesi çıktı. Yapılan çalışmalar sonucunda proje hayata geçmeye başladı. Proje ilk olarak Afrika ülkesi olan Zambiya'da uygulanmaya başlandı. Bir GSM şirketiyle yapılan anlaşmayla Zambia'da yaşayanlar ücretsiz interneti kullanmaya başladı. Mobil cihazlardan girilebilen internette her siteye giriş yapılamıyor. Projede sadece belirli sitelere giriş yapılabiliniyor. Bu kısmı ilk başta kötü bir özellik olarak göze çarpsa da izin verilen bu siteler bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek düzeyde.

Projenin internet sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.