15 Mayıs 2013 Çarşamba

Eurovision: 1.Yarı Final Değerlendirmesi

Dün TSİ 22.00'da muhteşem bir açılışla başlayan 58. Eurovision Şarkı Yarışmasında finalistler belirlenmeye başladı.Birbirinden iddialı ülkelerin yarıştığı 1.yarı final hakkındaki değerlendirmelerimize başlayalım...
Sahne
Yapımcılar tarafından yayınlanan ilk proje görsellerinde hatta yapıldığında dahi bazı çekincelerim vardı.Ancak dün gece gerçekten iyi bir sahne yansıdı ekranlara.Geçen seneye göre sahne küçük olsa da ekranda gayet iyi göründüğünü düşünüyorum.Ayrıca salonun üstünde bulunan ışıklar da ayrı bir hava katmış.

Açılış Gösterisi
Tek kelimeyle mükemmel diyebileceğim bir açılış oldu.Geçen senenin birincisi seçilen Loreen ve şarkısı Euphoria çocuklardan oluşan bir koroyla söylendi. İsveç'in milli seçim turu olan Melodifestivalen 2013'ün açılışında da şarkı bu şekilde söylenmişti..Sahne üzerine kurulu olan köprü ise gerçekten beklemediğim bir şeydi.

Postkartlar ve Görseller
Postkartların katılımcı odaklı yapılacağını yapımcılar zaten açıklamıştı.Bu yılın logosu olan kelebekte tahmin ettiğim gibi ülkelerin bayraklarının renkleri kullanıldı.


Gelelim finale çıkan ülkelerle tahmin etmiş olduğum ülkelerin karşılaştırılmasına...

Danimarka: Emmelie de Forest - Only Teardrops
Ukrayna: Zlata Ogneviç - Gravity

Hollanda: Anouk - Birds
Rusya: Dina Garipova - What If
Belçika: Roberto Bellarosa - Love Kills
İrlanda: Ryan Dolan - Only Love Survives

Litvanya: Andrius Pojavis - Something
Estonya: Birgit - Et Uus Saaks Alguse
Moldova: Aliona Moon - O Mie
Beyaz Rusya: Alyona Lanskaya - Solayoh

Yeşil renklerle belirginleştirdiklerim benim tahmin ettiğim ve finale çıkmış olan ülkeler.Kırmızılar ise tahminim dışında kalmış olup finale çıkan ülkeler.Gördüğünüz gibi sadece 2 fire vermişim... :) Gelelim tahminim dışında olan ülkelere...
Avusturya ve Slovenya'yı gerçekten finalde olacaklarına inanıyordum.Ancak onlar yerine Hollanda ve Litvanya finale çıktı.Litvanya'nın şarkısı evet finale çıkabilecek bir şarkı olabilirdi ancak Hollanda'yı finalde açıkçası görmüyordum.Dün gece için beni şaşırtan en büyük hadise oldu diyebilirim.


2. yarı final değerlendirmelerinde görüşmek üzere kendinize iyi bakın!


















0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.