17 Mayıs 2013 Cuma

Eurovision:2.Yarı Final Değerlendirmesi

Dün gece 58. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2. yarı finali yapıldı.Bu yarı finalden çıkan ülkelerle birlikte finalde yarışacak ülkeler belirlenmiş oldu.Gelelim gecenin kritiklerine...
Öncelikle şaşırdığım noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu yılın favorilerinden olan San Marino'nun finale çıkamaması beni olduğu kadar herkesi de şaşırttı.Bu yüzden  oylamanın pek adil olmadığını ya da başka bir deyişle işe siyasetin karıştığını düşünüyorum.
Geçen sene İsviçre'nin şarkısını beğenmiştim ancak şaşırtıcı bir şekilde finale çıkamamıştı.Aynı olay bu yıl yine oldu.Bu yıl İsviçre adına yarışmaya "You and Me" isimli şarkılarıyla katılan Takasa grubu finale çıkamadılar. Bence güzel bir şarkıydı ancak koreografilerinin olmaması puanlarının düşmesinde etkili olmuştur diye düşünüyorum.İsrail'in şarkısı bu yılın merak uyandıran şarkılarından biriydi.Eurovision fan gruplarının yaptığı oylamalarda da diğer ülkelere göre (Finlandiya,Ermenistan,Macaristan vs.) ön sıralarda yer alıyordu.Ancak finale çıkamadı.Makedonya'nın şarkısına gelecek olursak finale çıkmaları zordu.Ancak balkan ülkelerinin oylarıyla finale çıkacağını tahmin etmiştim.
Dün gece Eurovision tarihine geçecek bir olay yaşandı. Finlandiya'nın temsilcisi Krista Siegfrids ülkesinde eş cinsel evliliğin onaylanması için Eurovision sahnesinde kadın vokaliyle öpüştü.Ben bu olaya pek sıcak bakmadım açıkçası.Eurovision gibi büyük bir yarışmanın protestolara alet olması bence yanlış.Şarkıyı İsviçre ve San Marino'nun şarkılarıyla karşılaştıracak olursak bence finale çıkmaması gereken bir ülkeydi
Ermenistan'ın şarkısını da İsviçre ve San Marino ile karşılaştırırsak finale çıkamayacağını düşündüğüm bir diğer ülkeydi.Romanya ise gerçekten güzel bir performans sergiledi.Bence finale hakkıyla çıktı.Macaristan ise Finlandiya ve Ermenistan'ın şarkılarına göre finale çıkabilecek potansiyele sahipti ve çıktı.

1. ve 2. yarı finalden çıkan 20 ülke doğrudan finale çıkan 6 ülkeye (Almanya-İtalya-Fransa-İspanya-Birleşik Krallık-İsveç) katılarak final grubunu oluşturdular.Finalde yarışacak ülkeler şu şekilde:

Danimarka
Ukrayna

Hollanda
Rusya
Belçika
İrlanda

Litvanya
Estonya
Moldova
Beyaz Rusya
Azerbaycan
Macaristan
İzlanda
Romanya
Malta
Yunanistan
Norveç
Gürcistan
Ermenistan
Finlandiya
Almanya
İtalya
Fransa
İspanya
Birleşik Krallık
İsveç 

Yarışmanın finali 18 Mayıs 2013 Cumartesi TS ile 22:00'de yapılacak.Finalde çok iddialı ülkeler var.Örneğin Danimarka bir çok fan grupları tarafından birinci ilan edilmiş bile!Ancak Almanya ve Rusya da yine iddialı ülkelerden.Bakalım hangi ülke birinci olacak!Umarım hak eden kazanır.
Final değerlendirmesini pazar günü okuyabilirsiniz. 



0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.