20 Haziran 2013 Perşembe

En Büyük Başkan Bizim Başkan!

Gün geçmiyor ki dünyamızda bir ilginç haber yaşanmasın.Bu seferki olay gerçekten "ilginç" sıfatını hakkediyor bence.

Meksika'da 7 Temmuz'da yapılacak olan belediye seçimlerine bir kedi aday oldu.Evet yanlış okumadınız bir "kedi" aday oldu.

Meksika'nın Xalapa şehrinde yaşayan Sergio Chamarro ifade özgürlüğünün kısıtlandığını düşünerek kedisi Morris'i aday olarak gösterdi.Tabii ki resmi aday değil.Chamarro, Facebook üzerinden başlattığı kampanyada kendisinden ve özellikle de kedisi Morris'ten epeyce bahsettirdi.

Adamlar seçime girmişler propagandasız,kampanyasız olmaz değil mi?Hatırlarsanız ABD Başkanı Obama seçim kampanyaları sırasında "Yes We Can" sloganını kullandı.Bu slogandan ilham alan Morris'in yardımcıları Morris'in seçim sloganını "Yes We Cat" olarak belirledi.Bunun için afişler, T-Shirt'ler bile bastırdılar.


Morris dediğimiz gibi resmi bir aday değil.Bunun için oy pusulasında yer almayacak.Bunun üzerine Morris'in ekibi seçmenlerin oy pusulalarına "Morris" yazmalarını veya kedi resmi çizmelerini istediler.

0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.