22 Temmuz 2014 Salı

Xiaomi Mİ4'ü Duyurdu

Xiaomi geçen yılın sonlarına doğru çıkardığı ve 10 milyonun üzerinde sattığı Mi3 modelinin ardından merakla beklenen Mi4 modelini de duyurdu.

Xiaomi Mi3 fiyat performans canavarıydı.Ürün sadece Çin ve birkaç ülkede satışı yapılıyor. Ürünü Türkiye'de de görmek isteyenlere sevindirici haber ise ürünün bu yıl sonlarına doğru Xiaomi Türkiye pazarına girecek olması. Xiaomi Mi4'te  Sharp /JDC üretimi bir 5 inç yüksek renk dizilimine sahip bir Full HD ekrana sahip yani şuan qHD (2K) ekranlar popüler olmaya başladı ve Snapdragon 805 işlemcisi ile hız daha da kazanacak.


Qualcomm'un Snapdragon 801 işlemcisinden gücünü alan cihaz 3 gb  RAM ile birlikte gelecek. Snapdragon 801 Şuan performans olarak en iyi işlemcilerden bir tanesi fakat gelecek yıl 64 bit işlemciler piyasaya sürülecek.Ancak bu işlemci 32 bit yeni jenerasyona pek ayak uydurmayabilir. Cihaz 16GB ve 64GB olarak piyasaya sürülecek ve Android 4.4 işletim sitemi kullnacak.

Mi4 kamera tarafında da iddialı ana kamerası 13Mp f1.8  diyaframa sahip ve 4K video çekebiliyor ön kamerası ise 8MP f1.8 diyaframa sahip  ve 80 derece görüş açısı ile oldukça iyi.























Mi4 3080mAh lipo pil  kullanıyor ve hızlı şarj özelliği de var bu pil rahatlıkla 1 günü çıkartabilir ve hatta 2 güne varabilir. Arka kapağı çıkartılabiliiğinden farklı ve yaratıcı kapaklar takmak mümkün.

Son olarak paslanmaz metal olan cihaz arka kapağı plastik ama farklı kapaklardan bahsetmiştik ahşap gibi kapak ta takılabilir.16GB'lik versiyonu 320 dolar ve 64Gb'lik versiyonu 400 dolar olarak yakında Çin pazarında boy gösterecek.




0 Yorum:

Lütfen yazacağınız yorumda argo ve aşağılayıcı kelimeler kullanmayınız.
Yazacağınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız "Beni Bilgilendir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Yazdığınız yorum tarafımızca incelenmektedir.Eğer yazdığınız yorum kurallara aykırı değilse yayımlanacaktır.

Yayımlanan yazıları okuduktan sonra okuduğunuz yazılarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.